< Terug naar overzicht
Maarten Wolvekamp

Met de broertjes Meurkens ben ik al jaren bevriend, 

en daar ik zelf al heel lang actief was in de creatieve scene van Amsterdam,
met werkplaatsen, ateliers, broedplaatsen: collectieven van mensen met energie en ideeën, was het dus ook hun vooropgezet plan om mij bij 'de club' te betrekken: "kom hier dan kantoor houden en kijk wat we samen kunnen doen terwijl je eigen activiteiten voortzet" zeiden ze. Dus ik zit hier nu gezellig tussen het gekwetter op een kantoor met een actieve groep mensen die een nog grotere groep mensen het naar hun zin probeert te maken.

Als hardcore autodidact heb ik mij gedurende de jaren in meerdere gebieden gespecialiseerd, en probeer zo op vele fronten een aandeel te leveren in deze samenleving en mijn eigen interesses te verbreden.
Ingeschreven als Scheepssmid Netwerker en Ontwerper, heb ik mij als ondernemer bekwaamd in het (klassiek)smeden, tuigen en ontwerpen van scheepsgerelateerde mechanismen. Samen met een bevriende meubelmakers en scheepstimmerlieden heb ik jaren (varende)schepen en huizen verbouwd of ingericht, meubels gemaakt en machinekamers gebouwd.

Als ervaren schipper en zeezeiler, doe ik bezorgingen van (zeil)schepen en train ik zeezeilers in de extra vaardigheden die een zeeman nodig heeft om te overleven op de oceanen en goed zeeman te zijn.
Zeevaartkunde: navigatie met en zonder kaarten, kennis van de wateren, moderne navigatietechnieken, weerkunde, tuigage, zeilvoering, goed zeemanschap en kennis van schip elektronica en motoren.

Naast het ICT-werk dat ik voor M&M doe zoals het Breedband Internet in veel van de door hen beheerde panden, waar wij met de soms beperkte mogelijkheden een zo stabiel mogelijke, onderhoudsvrije en betaalbare voorziening proberen te leveren, doe ik ook het interne systeembeheer voor M&M en heb ik zo een database ontwikkeld waar alle medewerkers, eenvoudig en volledig, snel toegang hebben tot alle gegevens die betrekking hebben op ons werk. Sinds kort is ook mijn andere praktische kant binnen het M&M domein gehuisvest, alwaar ik mijn smidse-atelier-timmerwerkplaats kan voortzetten.

Gelukkig heb ik ook andere bezigheden waaronder het schrijven van korte verhalen en poëzie, ben Techno Guru voor TEDx, ondersteun diverse mensen en organisaties met het zoeken naar nieuwe inzichten door met hen mee te denken en buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar oplossingen en inovaties.

-